Asociacija Šilavoto Davatkyno bendruomenė įgyvendino projektą pagal valstybės lėšomis finansuojamos priemonės ,,Parama kaimo bendruomenėms“, veiklos sritį “Kaimo vietovės viešųjų erdvių sutvarkymas, pritaikant jas kaimo gyventojų poreikiams”. Įsigijo: vejos pjovimo traktorių, vėliavos stiebą, daugiamečius augalus (pušys, eglė, krūmai ). Prienų rajono savivaldybės administracija, prisidėdama prie projekto įgyvendinimo, skyrė paramą numatytam savam įnašui padengti.

Dėka įsigyto inventoriaus pradėtas parko įkūrimas. Pasėta veja laiku ir tvarkingai prižiūrima. Įrengtas vėliavos stiebas, kuris yra traukos objektas valstybinių švenčių metu, garbinga ir parką labai puošianti vieta. Pasodinti istoriškai svarbūs, Šilavoto kaimui reikšmingi medžiai – pušys. Įvertinus tai, kad medžiams suaugti, įsitvirtinti reikalingi laiko resursai, kurie skaičiuojami metais ar net dešimtmečiais, jie pasodinti būtent parko kūrimo pradžioje. Žiūrint į ateities perspektyvą, siekiame įsigyti daugiamečių žydinčių, mažai priežiūros reikalaujančių, pagal dirvožemį ir reljefą tinkančių augalų, kurie augdami reprezentuos ir puoš parko teritoriją. Būtent šio projekto įgyvendinimo tikslas: užtikrinti estetišką, tvarkingą, kaimo centre esančio sklypo, kuriame bus įrengtas parkas, vaizdą. Įgyvendinus projektą – tikslas įvykdytas.

Projekto įgyvendinimo metu, bendruomenės nariai rinkosi į būsimo parko teritoriją, kurioje ne tik atliko paruošiamuosius darbus, bet ir bendravo, dalijosi vizijomis ir svajonėmis – taip stiprino tarpusavio ryšį ir bendruomenės tvirtumą. Bendruomenės noras padidinti kaimo gyvenamosios aplinkos patrauklumą, įrengiant viešą erdvę, kuri skatins aktyvų gyvenimo būdą, turiningą laisvalaikio praleidimą bei gerins jo lankytojų psichologinę būklę. Laisvalaikio parkas taps kaimo rekreacine zona, kuri turės keletą funkcijų: sveikatingumas, vaikų ugdymas, poilsis, turizmas ir kt. Dalyvaudami projektuose ar konkursuose, sieksime, kad mūsų svajonės virstų realybe.

Lėšas projektui įgyvendinti skyrė Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija.

By vvg