KVIETIMAS

Šiais metais rugsėjo pabaigoje iškilmingame renginyje Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija rengia atgimusius  tradicinius apdovanojimus „Lietuvos kaimo spindulys 2016. 2016-ieji paskelbti Vietos bendruomenių metais. Šia proga apdovanojimai bus įteikti ne individualiems kaimo šviesuoliams, o kaimo bendruomenėms, kurių stiprybė veiklumas, pilietiškumas ir mokėjimas susitelkus nudirbti daugiau.

 Kviečiame ir Jus siūlyti kaimo bendruomenines organizacijas vienai iš 8 „Lietuvos kaimo spindulio nominacijų.

Nominacijų kategorijos

1. VERSLIAUSIA BENDRUOMENĖ

Apdovanojimas suteikiamas už kaime įgyvendintas verslo idėjas, kuriančias darbo vietas, savo veikla prisidedančias prie bendruomenės gerovės.

 2. INOVATYVIAUSIA BENDRUOMENĖ

Apdovanojimas suteikiamas už kaime sukurtus naujus produktus, paslaugas ir išradimus; ūkyje, versle ar organizacijos veikloje taikomas pažangias technologijas ir metodus; naujoves, dirbančias vietos bendruomenės naudai.

 3. UŽ KULTŪROS PUOSELĖJIMĄ

Apdovanojimas suteikiamas už organizuojamus kultūrinius renginius, kurie sutraukia didelį dalyvių iš Lietuvos ir užsienio skaičių ir teikia didelę naudą bendruomenei.

4. JAUNATVIŠKIAUSIA BENDRUOMENĖ

Apdovanojimas suteikiamas už uolų jaunimo įsitraukimą į bendruomenės veiklas; jaunimui skirtų renginių gausą; kaime rengiamus mokymus, stovyklas, projektus ir įvairias kitas bendruomenės jaunimo labui daromas veiklas. 

5. UŽ POZITYVIUS POKYČIUS

Apdovanojimas suteikiamas už aktyviai ir kokybiškai vykdomus projektus pagal įvairias programas, skirtas kaimo bendruomenei ir gyvenamajai aplinkai gerinti.

6. UŽ TRADICIJŲ PUOSELĖJIMĄ

Apdovanojimas suteikiamas už bendruomenės įsitraukimą į tautinio paveldo saugojimą – maisto ruošimą pagal autentiškus receptus, tradicinių papročių puoselėjimą, kaimo amatų ir gyvos kultūros išsaugojimą.

7. UŽ SOCIALINĮ JAUTRUMĄ

Apdovanojimas suteikiamas už socialiai aktyvią bendruomenės veiklą, padedančią likimo nuskriaustoms šeimoms, vaikams, neįgaliesiems ir kitoms socialinės rizikos grupėms.

8.  SVEIKIAUSIA IR SPORTIŠKIAUSIA BENDRUOMENĖ

Apdovanojimas suteikiamas už propaguojamą sportišką ir sveiką gyvenseną kaime, bendruomenės dalyvavimą sveikatingumo ir sporto renginiuose.

Iš visų apdovanojimams „Lietuvos kaimo spindulys 2016 pateiktų paraiškų konkurso rengėjai taip pat išrinks vieną labiausiai nusipelniusią bendruomenę, kuriai įteiks specialų apdovanojimą Už nuopelnus Lietuvos kaimui.

Jums tereikia užpildyti konkurso „Lietuvos kaimo spindulys 2016 kandidato anketą. Ją galima rasti paspaudus nuorodą čia. Užpildytą anketą atsiųskite elektroniniu paštu spindulys2016@zmmc.lt iki rugsėjo 2 dienos (imtinai).

DAUGIAU INFORMACIJOS RASITE ČIA 

Iškilus klausimams dėl paraiškų teikimo ar konkurso eigos, prašome kreiptis į Gytį Viršilą
El. p. gytis.virsilas@zmmc.lt
Tel. (8 37) 397 565
www.zmmc.lt, www.leaderlietuva.lt

Autorius vvg