„Kartos kartu“ projekto partneriai susitiko Telšiuose

Telšių rajono vietos veiklos grupė kartu su Joniškio Partnerystės, Prienų rajono ir Molėtų rajono vietos veiklos grupėmis įgyvendina teritorinio bendradarbiavimo projektą „Kartos kartu“ (toliau – Projektas).

Gruodžio 21 d., artėjant gražiausioms metų šventėms, projekto partneriai susitiko Žemaitijos sostinėje, Telšiuose. Susitikimo metu, „Kartos kartu“ koordinatoriai, Joniškio Partnerystės vietos veiklos grupė, pristatė, kaip sekasi įgyvendinti Projektą, kokias  veiklas dar reikės suorganizuoti, su kokias sunkumais susidurta. Projekto koordinatoriai informavo, kad Projekto įgyvendinimo pabaigos terminas yra nukeltas iki 2023 metų lapkričio.  Visi sutarė, kad per sausio mėnesį būtina susiplanuoti 2022 metų Projekto veiklų tvarkaraštį, kurį būtų galima sėkmingai įgyvendinti.

Buvo pasidžiaugta, kad nors COVID-19 vis dar diktuoja savo sąlygas ir reikalavimus, Projektas mažais tikslingais žingsniukais sėkmingai įgyvendinamas. Keletą Projekto veiklų teko atšaukti dėl COVID-19 situacijos, tačiau jos bus organizuojamos vėliau. Negailėta gerų ir gražių žodžių apie projekto turinį – susitikimai skirtinguose Lietuvos regionuose skirtingomis temomis praturtina projekto dalyvių akiratį, pasotina smalsumą ir žinių bagažą apie Projekto  partnerių teritorijos istoriją, papročius, paveldą ir kitas tradicijas.

Priminsime, kad projekto tikslas – aktyvinti visų partnerių teritorijose socialinę veiklą įtraukiant į 33 projekto renginius ne mažiau nei 1206 dalyvius. Į visas Projekto veiklas įtraukti bent po vieną jaunimo atstovą iš kiekvienos VVG teritorijos. Projekto veiklomis bus skatinamas kultūros ir krašto savitumo išsaugojimas ir tradicijų tęstinumas bei kartų bendravimas.

Autorius vvg